Toont alle 4 resultaten

Show Alle

Fietsendrager trekhaak kopen

De beste manier om uw fiets te vervoeren met uw auto is met een fietsendrager die u kunt monteren op de trekhaak. De montage van de fietsendrager is zeer eenvoudig, veilig en snel. Monteer de fietsendrager op de trekhaakkogel, sluit de stekker en en plaats uw fietsen en u bent klaar om te gaan.

Heeft u een elektrische fiets? Ook dan is de fietsendrager voor op de trekhaak een verstandige keuze. Deze kan namelijk meer gewicht verdragen en elektrische fietsen wegen over het algemeen meer dan een normale fiets. Er zijn diverse fietsendragers voor E-Bikes, elektrische fietsen, mountainbikes en racefietsen beschikbaar van de beste merken zoals Menabo, Yakima, Whispbar of Twinny Load. Voor elk type fiets hebben wij een drager beschikbaar. Maar welke fietsendrager is nu het meest geschikt voor u? En waar moet u precies op letten bij de aanschaf? Wij leggen het graag voor u uit zodat u de beste keuze kan maken binnen ons assortiment.

Waar moet je op letten bij het kopen van een fietsendrager voor op de trekhaak?
Allereerst moet uw auto natuurlijk beschikken over een trekhaak. Zonder trekhaak kunt u geen fietsendrager monteren die speciaal zijn gemaakt voor montage op de trekhaak. Binnen het assortiment van Fietsendrager4u hebben wij ook alternatieven beschikbaar mocht u niet over een trekhaak beschikken. Alternatieve montage kan op het dak (hier heeft u dakdragers voor nodig) of op de achterklep. Heeft u wel een trekhaak? Perfect, de makkelijkste manier op een fietsen te vervoeren is met een fietsendrager die op de trekhaak kan worden gemonteerd.

Het aantal fietsen dat u gaat vervoeren
Het is handig om bij het bepalen van uw ideale fietsendrager goed na te denken over hoeveeel fietsen en welk type fietsen u gaat vervoeren. Hoeveel fietsen wilt u plaatsen op de fietsendrager? De meest fietsendragers kunnen 1 of twee fietsen tegelijk vervoeren. Maar we hebben ook fietsendragers die er 3 of 4 kunnen vervoeren. Uiteraard zijn deze iets duurder en nemen ze meer ruimte in beslag. Het is daarom goed om van te voeren te beslissen hoeveel fietsen u tegelijkertijd wenst te vervoeren. Door gebruik te maken van onze productfilters kunt u aangeven hoeveel fietsen u wenst te vervoeren. Het passend aanbod wordt daarop getoond.

De montage gaat zeer eenvoudig. Omdat fietsendragers op de kogel van de trekhaak worden gemonteerd kunnen deze meer gewicht verdragen. Een fietsendrager voor op de trekhaak is dus ideaal voor het vervoer van meerdere fietsen of bijvoorbeeld elektrische fietsen.

Lichtaansluiting : 7 of 13-polig
Omdat de fietsendrager op uw trekhaak wordt gemonteerd kan het voorkomen dat de verlichting van uw auto niet goed zichtbaar is. Daarom zijn de meeste van dit type fietsendragers dan ook uitgerust met verlichting. Om de verlichting aan te sluiten maakt u gebruik van een 7 of 13-polige stekker. Sommige fietsendragers worden voorzien van zowel een 7- als een 13-polige stekker, maar dit is niet bij elke drager het geval. Controleer dit dus goed. Er zijn ook verloopstekkers verkrijgbaar.

Het gewicht van de fietsendrager zelf
Sommige fietsendragers wegen meer dan anderen. Dit kan komen door de samenstelling van het materiaal, de aangeboden functies en het aantal fietsen dat de fietsendrager voor op de trekhaak kan vervoeren. Hoe lichter het gewicht van de drager, hoe prettiger deze is te monteren. Ben u van plan regelmatig uw fietsen te gaan vervoeren? Kies dan voor een licht gewicht fietsendrager. Deze monteert u nog makkelijker op uw trekhaak en dat lukt eenvoudig zonder hulp.

Kantel en inklapfunctie
De fietsendrager wordt gemonteerd op de trekhaak van uw auto. Hierdoor wordt de toegang tot de kofferbak enigszins verhinderd. Gelukkig zijn daar ook oplossingen voor. De fietsendragers in het hogere segment komen vaak met extra functionaliteiten zoals een kantelfunctie en inklapfunctie. Dankzij de kantelfunctie wordt toegang tot de kofferbak gemakkelijk mogelijk gemaakt zondat dat u de fietsendrager moet demonteren. Wilt u dus regelmatig bij uw kofferbak kunnen, kies dan een fietsendrager die een kantelfunctie heeft. Bijkomend voordeel is dat het tevens makkelijkers is om de fietsen op de drager te krijgen.

De inklapfunctie is metname handig om uw fietsendrager compacter te kunnen opbergen. Doordat de drager in geklapt kan worden neemt deze minder ruimte in beslag. Het opbergen hiervan wordt dus een stuk gemakkelijker. Fijn wanneer u niet te veel ruimte heeft u uw schuur of op zolder.

Fietsendrager voor op de trekhaak voor elektrische fietsen
Dat de elektrische fiets steeds populairder wordt is geen verrassing meer. Dankzij de elektrische fiets kunnen fietsers makkelijker grote afstanden afleggen met dezelfde inspanning. Hierdoor wordt het touren met de fiets een stuk aantrekkelijker. Helaas kan niet elke elektrische fiets op alle fietsendragers worden geplaatst. Fietsendragers hebben een maximaal draaggewicht. In sommige gevallen weegt de elektrische fiets meer dan dit maximale draaggewicht. Dat kan tot problemen leiden. Controleer dus goed het maximaal draaggewicht van de fietsendrager voor op de trekhaak. De meeste e-bikes wegen al meer dan 25 kg per stuk. Dit komt door de accu. Uiteraard is het ook mogelijk de accu te demonteren bij het vervoeren van de fiets. Maar niet elke elektrische fiets heeft een verwijderbare accu. Controleer dus het gewicht van uw fietsen en of de accu te verwijderen is. Gelukkig zijn er ook fietsendragers verkrijgbaar die een hoger gewicht kunnen hebben. Hierdoor kunt u dus toch uw eleketrische fiets vervoeren met uw trekhaakdrager. Er zijn fietsendragers die tot 50 kg aan draaggewicht kunnen verdragen, zo kunt u twee elekrische fietsen meenemen van 25 kg per stuk. Gebruik de filters op onze webshop om het maximale gewicht te selecteren. Zo weet u zeker dat u de juiste fietsendrager heeft voor uw type fiets.

Fietsendrager trekhaak kopen
Met de bovenstaande tips hopen wij u een wat completer beeld te hebben gegeven van de aspecten waarop moet worden gelet bij het kopen van een fietsendrager voor op de trekhaak. Heeft u nog vragen? Neem contact op met onze verkoopspecialisten op : 0318 – 250030. Ze geven u graag een passend advies. Het kopen van een nieuwe fietsendrager op onze webshop gaat super eenvoudig, voordelig en snel. Wij verzenden dagelijks. Zo heeft u bij een bestelling voor 15:00 op werkdagen uw nieuwe fietsendrager de volgende dag al in huis!

In onze webshop treft u absolute topmerken zoals Twinny Load, Thule, Menabo, Whispbar en Yakima. Shop uw fietsendrager voor op de trekhaak voordelig bij Fietsendrager4u!

UW FIETSENDRAGER ONLINE KOPEN

Bij Fietsendrager4u kunt u direct online uw fietsendrager en accessoires bestellen. Wij bieden een zeer ruim assortiment dat bestaat uit diverse topmerken zoals Thule, Menabo, Whispbar, Twinny Load en Yakima. Op onze webwinkel vindt u binnen elke prijsklasse een geschikte fietsendrager. Of u nou op zoek bent voor een fietsdrager voor 1 fiets, een fietsendrager voor 2, 3 of zelfs 4 fietsen, wij hebben ze. En dat tegen zeer scherpe prijzen. De aangeboden producten op onze webwinkel zijn goedgekeurd en voorzien van het TÜV keurmerk. Tevens voldoen ze aan de Europese en Nederlandse regelgeving.

Elk aangeboden fietsendrager wordt uitvoerig beschreven. Tevens vindt u hier de installatiehandleiding in PDF en eventuele instructievideo’s. Zo weet u precies waar u aan toe bent bij de aanschaf van een nieuwe fietsendrager. Bovendien worden alle aangeboden fietsendragers gratis verzonden.

ALTIJD DE JUISTE FIETSENDRAGER

Om de aanschaf van een nieuwe fietsendrager zo eenvoudig mogelijk te maken zijn er op onze webshop verschillende filters gemaakt. Hiermee kunt u op de belangrijkste eigenschappen van alle aangeboden fietsdragers filteren. Dit is handig als u bijvoorbeeld een elektrische fiets heeft, een fietsendrager zoekt voor meerdere fietsen of wilt filteren op de manier waarop de drager geplaatst moet worden.

Fietsendrager voor auto met of zonder trekhaak
Een van de meest gebruikte filters is de montage methode. Heeft u een trekhaak? Of beschikt u over dakdragers? Of heeft u geen dakdragers en een auto zonder trekhaak? Geen probleem. Wij bieden fietsendragers die gemonteerd kunnen worden op de trekhaak, op het dak en op de achterklep van de auto. Selecteer de manier waarop u de drager wilt monteren en onze webshop laat direct de meest relevante resultaten zien.

Fietsendrager voor elektrische fietsen
De elektrische fiets, ook wel e-bike genoemd, is bezig met een enorme opkomst in Nederland. De inburgering van de fiets met ondersteunende elektromotor is niet meer te stuiten. En wanneer u op vakantie gaat of eruit op uit trekt om ontspannen te gaan fietsen in bijvoorbeeld een bosrijke omgeving neemt u natuurlijk graag uw elektrische fiets mee met de auto. Omdat een elektrische fiets over het algemeen iets zwaarder is dan een normale fiets zijn niet alle fietsendragers even geschikt voor het vervoeren van uw e-bike. Bij elke fietsendrager op onze webwinkel beschrijven we of deze geschikt is voor de vervoer van één of meerdere elektrische fietsen. U kunt ook gebruik maken van de handige filteropties. Zo ziet u direct welke fietsendragers er het meest geschikt zijn voor uw elektrische fietsen. Een van de meest verkochte fietsendragers voor elektrische fietsen is de Menabo E-Dison. Deze kunnen wij u dan ook van harte aanbevelen.

FIETSENDRAGERZOEKER

Wilt u weten of de fietsendrager geschikt is voor de montage op bijvoorbeeld de achterklep van uw auto? Maak dan gebruik van onze handige fietsendragerzoeker. Hiermee kunt direct zien welke producten er passen op uw auto. U hoeft hier alleen het automerk, model en bouwjaar voor in te voeren. Zo weet u zeker dat de fietsdrager goed past op de achterklep, trekhaak of het dak van uw auto. Dus geen gedoe met toepassingslijsten en onhandige tabellen.

Onze handige zoekfunctie treft u altijd bovenaan op de pagina. Naast de verkoop van fietsendragers zijn we ook gespecialiseerd in sneeuwkettingen, laadkabels en spanbanden.