Uncategorized

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een fietsendrager?

Voordat u een fietsendrager aanschaft is het belangrijk om een aantal dingen te weten. Het is belangrijk om goed te bekijken welke fietsendrager u nodig hebt en welke past op uw auto. In dit artikel is te lezen waar u op moet letten bij het aanschaffen van een fietsendrager.

Aantal fietsen

Als eerst moet u gaan kijken naar hoeveel fietsen u wilt gaan vervoeren. Het is belangrijk om ook rekening te houden met de toekomst. Mocht u nu van plan zijn om nu twee fietsen te vervoeren en op een later moment drie fietsen is het handig om er goed over na te denken welke fietsendrager u nodig hebt. Er zijn ook fietsendragers zoals die u kunt uitbreiden met een kit voor een derde fiets zoals de Altair en de Alphard. Deze fietsendragers zijn ideaal voor als u nog niet zeker weet hoeveel fietsen u gaat vervoeren in de toekomst.

E-Bikes

Als u een elektrische fiets wilt vervoeren is het noodzakelijk om een drager te kiezen die geschikt is voor het vervoeren van elektrische fietsen. Deze dragers zijn speciaal gemaakt voor elektrische fietsen en kunnen daarom het gewicht van een elektrische fiets aan. Ook zijn er op deze dragers speciale aanpassingen gedaan waardoor elektrische fietsen erop passen en goed vast staan.

Bevestigingsmethode

Als u een keuze heeft gemaakt hoeveel fietsen u gaat vervoeren is het belangrijk om te kijken naar welke bevestigingsmethode past op uw auto. Het is immers niet mogelijk om een trekhaakdrager op een auto te zetten die geen trekhaak heeft.

Als u geen trekhaak heeft kunt u een achterklep drager nemen. Let er dan wel op dat deze dragers niet op iedere auto passen. Hiervoor kunt u gebruik maken van onze tool op de hoofdpagina. Hier vult u uw auto in en daarna ziet u alle fietsendragers die op uw auto passen.

Mocht u geen trekhaak hebben en de de achterklepdragers passen niet op uw auto kunt u kiezen voor een dak drager. Het is dan wel noodzakelijk dat u al dak dragers heeft om de dak drager te bevestigen. Let er wel op dat als u kiest voor een dak drager dat u met een dak drager maar één fiets kunt vervoeren. Als u meer fietsen wilt vervoeren op het dak van uw auto is het noodzakelijk om meerdere dak dragers te kopen.

Prijs

De meeste mensen nemen, als ze een fietsendrager nodig hebben, de goedkoopste. Echter is dit niet altijd de slimste keus. Het beste is om eerst goed te kijken welke fietsendrager u nodig hebt en aan welke eisen deze drager moet voldoen. Vervolgens komt daar één of meerdere dragers uit waar u een keus uit kunt maken.

Kogeldruk en draagvermogen

Voordat u een trekhaakdrager aanschaft is het van belang om te kijken naar wat de maximale kogeldruk van uw trekhaak is. Dit kunt u vinden in de handleiding van uw auto als de trekhaak er standaard op zit of op de trekhaak zelf. Mocht dit er niet op staan kunt u contact opnemen met uw autodealer of degene die de trekhaak erop heeft gezet.

Als u weet wat uw maximale kogeldruk is kunt u bekijken wat de fietsendrager inclusief fietsen wegen. Wat de fietsendrager weegt kunt u bekijken op de productpagina van de fietsendrager. Het gewicht van uw fiets kunt u bekijken in de handleiding van uw fiets. Mocht u deze niet hebben kunt u de fiets zelf wegen of contact opnemen met uw fietsenspecialist.

Daarnaast is het belangrijk om niet over het maximale draagvermogen van de fietsendrager te gaan. Het maximale draagvermogen van uw fietsendrager kunt u zien bij de specificaties op de productpagina van de fietsendrager.

Kantelbaar

Als u besluit een trekhaakdrager te kopen is het zeker een aanrader om na te denken of u een kantel systeem wilt hebben. Als u bijvoorbeeld met de fietsendrager op vakantie gaat is het wel zo handig dat de kofferbak van uw auto beschikbaar blijft. Zo voorkomt u dat als u iets vergeten bent eruit te halen of erin te stoppen, u de fietsen van de drager moet halen.

Als u de fietsendrager alleen gaat gebruiken voor kleine ritjes binnen Nederland is het niet noodzakelijk om gebruik te maken van een kantelbaar systeem.

Diefstalbeveiliging

Op een aantal fietsendragers zit diefstalbeveiliging. Hiermee zijn uw fietsen beveiligd en kunt u de fietsen met een gerust hard achterlaten. Mocht dit niet op de door u gekozen fietsendrager zitten, kunt u de fietsen ook zelf vast maken door middel van eigen sloten.

Conclusie

Na het lezen van dit artikel weet u meer over het kiezen van uw fietsendrager. Mocht u nog vragen hebben, kunt u contact op nemen via ons contactformulier of een mail sturen naar info@fietsendrager4u.nl.

Hulp nodig bij het zoeken van uw fietsendrager?

Bent u er nog niet helemaal uit welke fietsendrager geschikt is voor u, of heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op!